Loading...
Torrevieja 2018-07-01T19:46:10+00:00

Torrevieja

Een mooie typisch spaanse stad. Hier vindt u ook de langste boulevard (3 km) van de Costa Blanca waar U talloze restaurantjes, bars en winkels aantreft.

Een van de oudste vissers- & jachthavens van Spanje treft u aan in het centrum. De wekelijkse markt op iedere vrijdag mag tot één van de grootste van Spanje worden genoemd. Dagelijks is er bij de haven een ambachtsmarkt.

Zoutmeren van Torrevieja

De zoutmeren van Torrevieja zijn een beschermd natuurgebied. Laguna Salada de la Mata is tot vogelnatuurgebied verklaard. Het zijn de oudste en grootste zoutmeren van Europa.

Het park is aangelegd met twee verschillende en goed bewegwijzerde routes – één voor wandelaars en de andere voor wandelaars en fietsers. Route 1 (het best te voet), is in totaal ongeveer 3 kilometer lang. De bezoekers kunnen op 3 punten van het meer van La Mata vogels observeren. Tegen het einde van deze route is een zeer mooie schaduwrijke picknickplaats met veel zitplaatsen en picknicktafels.

Route 2 (te voet of met fiets), is iets langer, namelijk 5,2 kilometer. Op het hoogste punt is het mogelijk om beide lagunes samen te zien. De zoutmeren hebben ook een geneeskrachtige uitwerking op mensen die lijden aan huidproblemen, jicht, rheuma, artritis, etc. De lucht is ook vrij zuiver aangezien er geen zware industrie aanwezig is.