Loading...
Alicante 2018-07-01T19:46:36+00:00

Alicante

Alicante is de hoofdstad van de provincie Alicante. De stad ligt aan de Costa Blanca en is de op één na grootste stad van de autonome regio Valencia. Het centrum van Alicante met de prachtig gerestaureerde oude binnenstad, de royale boulevards en het gezellige havengebied is een bezoek meer dan waard.

Costa Blanca

De voornaamste troef van de Costa Blanca is het klimaat. Door het klimaat is het mogelijk het hele jaar door van de zon te genieten. Het klimaat op Costa Blanca is een gematigd Mediterraan klimaat. Dit betekent dat er zeer weinig neerslag valt en u vaak kunt genieten van de zon. Toch wordt het er nooit extreem warm. Op die manier geniet u optimaal, van ruim 200 kilometer lange strand van de Costa Blanca. De warmste maanden aan de Costa Blanca zijn juli en augustus. De gemiddelde temperatuur ligt dan rond de 30 graden. In de avond en nacht koelt het zo`n 10 tot 15 graden af.

Echt koude maanden zijn er vrijwel nooit. Het klimaat op de Costa Blanca zorgt er voor dat de temperaturen in december, januari en februari overdag gemiddeld 20 graden zijn. Mede daardoor is de Costa Blanca ook zeer geliefd bij overwinteraars. Op de meeste plaatsen is het strandwater van zeer goede kwaliteit om te zwemmen (blue flag). Watersporten zijn dan ook heel populair in deze streek.